Avlysning av arrangement 15. september og treninger uke 37

GHK dessverre må avlyse helgens arrangementer, etter anbefaling fra NKK. Det blir heller ingen trening i regi av klubben i uke 37.

NKK innstiller alle arrangementer 9. – 16. september i forbindelse med utbrudd av alvorlig sykdom

HS innstiller alle terminfestede arrangementer fra og med dags dato og frem til og med mandag 16.september 2019. Det vil bli tatt en ny vurdering og gjort et nytt vedtak på senere tidspunkt for arrangementer etter 16. september.

Hovedstyret beslutter å ikke sende norsk landslag til mesterskap i utlandet inntil videre.

Hovedstyret anbefaler at norske hunder ikke deltar på hundeutstillinger og prøver mv i utlandet inntil videre.

Bakgrunn:

Mattilsynet var i dag kl 13.00 vertskap for møte med det de kaller «næringen» – dvs de sentrale aktørene i saken, blant andre Mattilsynet selv, Veterinærinstituttet, NJFF, ulike veterinæraktører, NKK.

På dette møtet kom det tydelig frem at det jobbes med en rekke ulike mulige årsaker til det som nå skjer.

Det arbeides etter avkrefte/bekrefte metodikken – dvs at man tar for seg en og en mulighet årsak, og får avkrefte eller bekreftet denne. Dette er/ kan være tidkrevende arbeid.

Det kan være slik at man kan bekrefte årsaken raskt, men det kan også være slik at man må arbeide

seg gjennom en lang rekke mulige årsaker og fortløpende avkrefte disse. Dette vil med andre ord kunne ta tid.

Det må tas høyde for at man ikke kan komme med konklusjoner på årsak i løpet av inneværende uke heller, det kan også ta enda lenger tid enn det.

På bakgrunn av dette bør NKK fortsatt ta høyde for Worst case- at årsaken til dette er smittsomt hunder imellom, og ta våre beslutninger ut fra det.

NKK har mottatt flere henvendelser fra både FCI, nordiske og europeiske kennelklubber om deltakelse fra norske hunder på utstillinger, prøver, landslag mv. Det er uro hos hundeeiere og arrangører i utlandet knyttet til situasjonen.

Info om sykdommen kan dere finne på mattilsynets side: