Treninger – Lydighet

Lydighet

Lydighet er en gren hvor man utfører fast bestemte øvelser og det bedømmes om man har klart dem riktig. Alle hundene gjør de samme øvelsene og så vurderes det hvordan de ble fremført.
Det blir arrangert et stort antall lydighetsprøver rundt om i landet, og det konkurreres i 4 klasser med stigende vanskelighetsgrad. Alle slags hunder over 9 mnd kan delta på lydighetsprøver, også hunder av blandingsrase. De eneste som er utelukket, er tisper med løpetid.

LYDIGHET FOR DE SOM ØNSKER Å TRENE TIL BRONSEMERKET
Ved bronsemerket skal man gjennom visning av tenner, lineføring, dekk fra holdt, innkalling fra sitt, stå under marsj og enkelt dekk i 1 min, i tillegg til at helhetsinntrykket vurderes. Hele reglementet for bronsemerket kan leses på NKKs sider her.
Første mandag i hver måned vil det være mulighet for å kunne prøve seg på appellmerkeprøve/bronsemerket. Dette gjennomføres etter forespørsel fra dere.

I LP konkurrerer man i fire ulike klasser, klasse I, II, III og FCI 3. Her skal man også gjennom ulike øvelser lignende som ved bronsemerket. Fullstendig reglement for LP kan leses på NKKs sider her.