Treninger – Rallylydighet

Rallylydighet

I rallylydighet går eier og hund en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banene består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver gang, slik at man aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer, men eier har mulighet til å gå igjennom banen i 10 minutter før konkurransen uten hund. Alle starter med 200 poeng og blir trukket etter hvert om man gjør noe feil.

Det konkurreres offisielt i fire klasser. Etter hvert som man kommer oppover i klassene kommer det flere skilt med høyere vanskelighetsgrad. Om man ikke er klar for å starte å konkurrere i klasse 1 er det også en rekruttklasse hvor man kan belønne hunden visse steder underveis.

Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder.

Vi tilbyr disse kursene etter behov og ønsker:

Sesongkurs – dette kurset går en gang i mnd over et halvt år og er et oppfølgingskurs.

Temakvelder – vi setter av 3-4 timer med fullt fokus på et tema. Dette kan feks være lineføring/fri ved fot, belønning, grunnferdigheter i de forskjellige klassene. Her er det meste mulig.

Helgekurs – konkurranse basert, nybegynner og innleide instruktører.

Teorikurs – Gjennomgang av regelverk og skilt, tips og triks.

 

Send forespørsel på villangerud@gmail.com dersom du ønsker kurs